Träningsjackor - Tjej

Om Träningsjackor

Jackor för träning

Här hittar du en mängd olika träningsjackor perfekta för att hålla dig varm ute i löpspåret eller på fotbollsträningen. Träningsjackorna är gjorda för att stå emot vatten och vind som annars kan vara ett problem vid träning de har alltså stora likheter med vindjackor som också de är bra på att hålla vatten och vind ute. Den största skillnaden är att träningsjackor ofta är lite tjockare för att få bättre värmande egenskaper. Träningsjackorna finns i flera olika färger, modeller och kommer från ett fleratl olka märken. Materialet i flera av jackorna är s.k. funktionsmaterial, material som är bra på att hantera svett och skyddar mot väder och vind.

Att ha bra utrustning vid träning gör den både lättare och roligare. Träning i kläder som inte är anpassade efter ändamålet kommer att göra träninger mycket jobbigare än vad den behöver vara. Träningskläder som alltid känns fuktiga och skaver gör träningen till en plåga. Träningsjackor finns både till män och kvinnor -de finns även i barnmodellder som lite mindre. Även bland barnmodellerna kan träningsjackorna vara anpassade i kill- och tjejmodeller även om de allra flesta är s.k. Unisex-modeller, det vill säga att jackorna passar till bägge kön och skillnaden mellan dem inte är så stor. Det är framförallt väldigt tighta träningsjackor, och träningskläder, som är speciellt anpassade i kill- och tjejmodeller.

Funktionsmaterial

Träningsjackor i funktionsmaterial är bra på att stå emot väder och vind. Dte vill säga de är vindtäta och de är vattentäta. Vattentäta till en viss gräns i alla fall. Det kan ofta heta att de är "vattenavstötande", vilket betyder att de klarar av mindre regnväder utan att bli dyngsyra men de är långt ifrån lika vattentäta som riktiga regnjackor, regnjackor är gjorda i helt andra material. Material som egentligen bara är gjorda för att hålla vatten och funkt borta. Detta gör dem från bägge håll. Ett funktionsmaterial däremot kan andas, det kan släppa ut fukt men håller fukt utan. Det släpper ut svett och fukt som kommit in, men det håller ny fukt ute.

Alla träningsjackor är inte gjorda i funktionsmaterial, en del är gjorda i bomull och har stora likheter med sweatjackor de här jackorna är inte lämpliga att använda vid blöt väderlek då dess motstånd mot regn och fukt i stort sett är lika med noll. De är värmande och smidiga, men står inte emot väta. Träningskläderna av denna typ kommer ofta med tillhörande underdel så att det blir ett helt träningsset.

En produkt hittades.
  • Betyg, Högt till Lågt
  • Betyg, Lågt till Högt
  • Pris, Högt till Lågt
  • Pris, Lågt till Högt
  • Namn, A-Ö
  • Namn, Ö-A
760,00kr760,00kr
Återställ