Jeansjackor - Tjej

Jackor gjorda av jeanstyg/DeNimtyg

Jeans är ett populärt tyg som används till många olika sorters klädesplagg. Det allra vanligaste är förstås byxorna, alltså jeansen. Inte mindre vanligt är det dock att jeanstyg används till jackor, till jeansjackor. Jackorna får samma goda egenskaper som jeansbyxor, slitstarka, snygga och tidlösa. Jeansen började sin historia under 1800-talet och det var främst under den s.k. guldruschen i USA som de fick sitt genombrott. Under dne här tiden behövdes det klädes som var extremt slitstarka, kläder som inte gick sönder och sinkade ner arbetet. Jeanstyget är egentligen ett tyg som heter denim, från franskans de Nim, vilket betyder "från Nimes" - ett område i Frankrike.

Jeansjackor har snabbt blivit väldigt populära jackor som används flitigt och finns i många olika modeller och färger. Då jeanstyget är lättarbetat och lättfärgat ges det många möjligheter att forma jeansjackorna precis som man vill ha dem. För det mesta är jeansjackor traditionellt jeansblåa, men många andra färger förekommer också. Jeansjackor går att para ihop med de flesta klädesplagg, både byxor och kjolar. Jeansjackorna kommer fram framförallt på våren och sommaren. Då de inte har någon fodring så är de inte speciellt varma. Jeansjackor började användas bara några år efter att jeansbyxorna först såg dagens ljus. Tyget blev snabbt populärt och man insåg att det kunde användas till fler sorters klädessplagg än bara byxor. Idag finns det många olika sorters plagg som helt är gjorde i jeans, eller denom,-tyger.

Jeansjackor är riktigt snygga och stiliga och har många likheter med skinnjackor. De båda jacktyperna ser lite tuffare och vassare ut än andra jackor och mycket fokus med både skinnjackor och jeansjackor ligger på utseendet. Titta igenom sortimentet som visas här och hitta din favorit bland jeansjackorna. De finns i flera olika modeller och färger så du kommer garanterat att hitta någon som du gillar. Priset på jackorna kan skilja stort, hitta billiga jeansjackor eller gå på de lite dyrare varianterna.