Regnjackor - Herr

Om Regnjackor

Regnjackor

Här hittar du snygga och billiga regnjackor som står emot regn. Att bära en regnjacka vid regningt väder försäkrar att du kommer fram hel och torr till din destination. Dagens regnjackor är tillverkade i bra och mjuka material som ofta inte skiljer sig särskilt mycket från vanliga jackor. Förr i tiden var regnjackor ofta tillverkade helt i galon, en plastbelagd textilväv. Den största skillnaden mellan dagens regnkläder och galonregnkläder är att dagens material andas på ett mycket bättre sätt. De moderna materialen låter kläderna andas, de släpper ut fukt som kommer från kroppen - men håller annan fukt, som regn, ute. Materialet med dessa egenskaper kallas för GoreTex.

Många jackor besitter bra vattenavstötande egenskaper utan att vara uttalade regnjackor. Eftersom dagens moderna material ofta bara är impregnerade för att bli vattentåliga så kan många andra jackor även de impregneras för att tåla regn lite bättre. Allväderjackor är ett bra exempel på de här. En allvädersjacka är ofta lite tjockare än en vanlig regnjacka och klarar därför av kyla bättre. Många gånger så kan vindjackor och regnjackor vara väldigt lika och inte helt sällan kan samma jacka kallas för bägge namnen. Både vindjackor och regnjackor är tunna i sig och erbjuder ingen direkt värme utöver värmen som kommer ifrån av att bara hålla vatten och vind ute. Eftersom båda typerna av jackor är skapta för att hålla väder ute så är porerna i tygets väv små och håller både vatten och vind ute på samma gång.

Har man inte behov av att få en regnjackas fulla rörlighet för armarna så kan en regncape vara ett bra alternativ. En regncape är utformad på samma sätt som andra capes men de är tillverkade i regntåliga material som plast eller gummi. Capesen hängs över kroppen och ger ett br skyff mot regn. Capesen har bara ett hål för huvudet och saknar därför helt andra "naturliga" vägar för vatten att tränga in.

Märken

Fat Moose (<10)Helly Hansen (<10)Marmot (<10)Peak Performan. (<10)Quiksilver (<10)Rains (<10)Samsøe & S. (<10)The North Face (<10)Tretorn (10+)Urban Classics (<10)Weather Report (<10)

Visar:

38 produkter hittades.
10+ <10 <10 <10 <10 10+
(30+) (<10)
  • Betyg, Högt till Lågt
  • Betyg, Lågt till Högt
  • Pris, Högt till Lågt
  • Pris, Lågt till Högt
  • Namn, A-Ö
  • Namn, Ö-A
399,00kr3 290,00kr
Återställ
Reaprodukter (2)